Vissza a kezdőlapra

A Velencei-tavi KIOP beruházás bemutatása

» Áttekintés

» A beruházás összefoglalása

» Csatornázás

» Szennyvíztisztítás

» Csatornaépítés

» Csatornahálózat csöveinek fektetése

» Gravitációs szennyvízelvezetés

» Átemelő

» A szennyvíz-   tisztítás technológiája

» Mechanikai tisztítás

» Biológiai tisztítás

» Fertőtlenítés

» Szennyvíz- átemelés

» Iszapkezelés

» Vízminőség vizsgálatok

A beruházás összefoglalása (adatok, mennyiségek, összegek)

A projekt keretében elvégzett legfontosabb feladatok:

1. A Velencei-tavi Regionális Szennyvíztisztító Rendszer Agárdi Szennyvíztelepének kapacitásbővítése 12.400 m3/napra, beleértve a tisztított szennyvíz kivezetését nyomóvezetékkel a Dinnyés-kajtori csatornába.

2. Gárdony - Dinnyési településrész szennyvíz-csatornázása. Az új szennyvízelvezető-hálózat csatlakozik a települési végátemelőhöz, innen nyomóvezetéken keresztül jut el a szennyvíz az Agárdi Szennyvíztisztító Telepre.

3. Gárdony még nem csatornázott részének szennyvíz-csatornázása (IV/A ütem), ami a már meglévő regionális szennyvízelvezető-rendszerhez csatlakozik.

4. Velence-Velencefürdő településrész és Bence-hegy településrész szennyvíz­csatornázása. Mindkét településrész csatlakozik a már meglévő regionális szennyvíz­elvezető rendszerhez.

5. Sukoró szennyvíz-csatornázása, mely csatlakozik a már meglévő VII. j. regionális szennyvízelvezető rendszerhez. A szennyvízhálózatba 2 db helyi átemelő épült be.

6. Nadap szennyvíz-csatornázása, mely csatlakozik, a Bence-hegyi településrészen megépített Nadapi-úti gravitációs csatornán keresztül, a már üzemelő regionális szennyvízelvezető-rendszerhez.

7. Kápolnásnyék-Pettend településrész szennyvíz-csatornázása, mely a kápolnásnyéki szennyvíz­hálózathoz csatlakozik, és azon keresztül jut a regionális szennyvízelvezető-rendszerbe.

8. Pázmánd község szennyvízcsatornázása. A szennyvízelvezető hálózat csatlakozik a települési végátemelőhöz, és innen nyomóvezetéken keresztül jut el a szennyvíz a kápolnásnyéki regionális vezetékre való csatlakozási pontig.