2020. szeptember 30. szerda Jeromos napja van, holnap Malvin névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - Új
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Nadapi Hírmondó különszám a faluközpont kialakításának terveiről

Nadap Község Önkormányzata elhatározta, hogy a falu központjában, a főút mentén nyíló Hrsz.: 174/6, 174/9 és 174/5, területet (volt TSZ udvar) és környezetét fejleszti, közterületként, illetve középületek elhelyezésével hasznosítja.

A fejlesztés célja a faluban hiányzó közintézmények pótlása, és a terület központi elhelyezkedéséhez méltó épített környezet létrehozása. A tervezett funkciók között szerepel új óvoda, bölcsődei csoport, orvosi rendelő, könyvtár, polgármesteri hivatal és idősek otthona is, és a szabadon bejárható közterületen piactér, illetve szabadtéri színpad kialakításának lehetősége is felmerült. A fejlesztés során figyelembe kell venni az Önkormányzat költségvetési kereteit és terhelhetőségét, hogy hosszútávon fenntartható, minden igényt kielégítő intézményrendszer alakulhasson ki.

A cél elérésének érdekében a területre készült Fejlesztési Koncepció 3 beépítési javaslatot tartalmaz. A változatok az ütemezhetőség és a racionális terület kihasználás, illetve a beruházási források előteremtésének lehetőségeit vizsgálva készültek. A beépítési javaslatok nem konkrét épülettervek, csak azok jellegét arányait tömegét mutatja be. Azok egyesével kerülnek majd megtervezésre, akkor amikor forrást sikerül találni azok megépítésére.

A részletes terveket itt olvashatják.
(PDF formátumban)

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: