2020. augusztus 12. szerda Klára napja van, holnap Ipoly névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - Új
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Eladó telkek
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2019. 04. 18.

Kommunális és Szelektív hulladék szállítás

A VHG mint szolgáltató megküldte az összes nadapi ingatlanra az idei szállítási, valamint észrevétel alapján a módosított szállítási naptárat is.

Eszerint teljes körű a házhoz menő szelektív hulladékszállítás. A szelektív jelölés alatt az összekötegelt papír is elszállításra kerül, bár községünkben az óvoda részére szoktuk gyűjteni.

A Templom közben működő szelektív gyűjtő szigetet az Önkormányzat a szolgáltatóval egyetértésben megszűntette. Sajnos az utóbbi néhány évben többszöri kérés és felszólítás ellenére sem szűnt meg az oda nem illő lom, háztartási szemét lerakása. Ez a tevékenység egyre nagyobb méreteket öltött, ami az Önkormányzatnak többlet szállítási költséget és a közmunkásoknak indokolatlan többlet munkát jelentett, nem beszélve a közterület szennyezéséről. Ezt néhány, különböző időpontokban készült foto is bizonyítja.

A szelektív sziget felszámolása után nem telt el egy nap sem, valaki üvegeket rakott le oda.

Személyiségi jogok miatt nem teszem közzé a kamera képeket, de tudom ki volt.

A területet látják a térfigyelő kamerák.

Néhány éve vezette be a szolgáltató az irányított egyedi lomtalanítást, ez bevált. Nadapon megszűnt a „lomizók” napokon keresztül tartó „járőrözése”.

2018-ban először hirdette meg a szolgáltató az elektronikus hulladék gyűjtést, sikeres volt, így ebben az évben is folytatni kívánja.

Itt köszönöm meg a falu lakossága és az Önkormányzat nevében a Te Szedd akció keretében dolgozó önkéntesek és szervezők munkáját.

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: