2022. szeptember 25. Eufrozina napja van, holnap Jusztina névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Testületi ülések anyagai
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2022
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon

 
 
 
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

A hosszúra nyúlt nyárutó után lassan közeledik az ősz. Vagy a tél. Az első hó korán, Erzsébet napon esett.

Községünkben a 2018 évre tervezett beruházások zömét sikerült befejezni. Elkészült az Akácfa sor – Barackos u vízelvezető rendszer felújítási munkája, valamint a hozzá tartozó külterületi befogadó építése és felújítása.

Elkészült az Erdőalja terület ivóvíz, szennyvíz és elektromos hálózata. Ezek megléte szükséges az építkezések megindulásához. Az Önkormányzat megkezdi ott lévő telkeinek értékesítését.

Mint korábban is írtam elkészült a felnőtt tornapálya a Zengő parkban. Információ szerint gyermekek is használják, bár ez számukra balesetveszélyes. A szülők saját felelősségükre tehetik, vigyázzanak a kicsikre.

Kora tavasszal tárgyalta a Testület a Zengő park parkosítását, akkor az ott folyó munkálatok miatt akkor nem valósulhatott meg. Most el lehet gondolkodni a parkosítási, fásítási és berendezési munkákon, amihez várjuk a lakosság munkáját is tavasszal.

Elkészült a községi temető kerítése a bejáró vadak távol tartása érdekében. Folyamatban van a temető kataszter pontosítása, valamint az elburjánzott növényzet irtása, az orgona kerítés rendbe tétele. A legrégebbi területen lehetőség lesz olyan sírok helyén újra temetésre, amikről már semmi nem deríthető ki, hozzátartozó nincs, évtizedek óta nem gondozzák.

Sajnos a hatósági engedélyek elhúzódása miatt elmaradt a Barackos u. és a Pázmándi útra kivezető ág építése, valamint a Vörösmarty u. meghosszabbítása.

Jövő évben a Barackos u. építése a legelső feladat, folyamatban van a kivitelező kiválasztása.

Utána következhet a Béke u. felújítása és szélesítése, itt a tervező kiválasztása van folyamatban. A tervezési feladat tartalmazza a Hegyalja úti csapadékvíz elvezetéshez szükséges feltételeket is.

Első körben történt elutasítás után Önkormányzatunk mégis nyert 15 Millió Ft. pályázati pénzt a Haladás úti járda teljes hosszában történő felújítására. Ez is jövő évi feladat.

A Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázatra az előző évekhez hasonlóan idén sem volt jelentkező.

A téli síkosságmentesítést mint minden évben a VHG KFT. végzi, külön só is rendelkezésre áll a járdákhoz, amit a közmunkások kezelnek.

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: