2020. szeptember 28. hétfő Vencel napja van, holnap Mihály névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - Új
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

A köztisztaságról

Sajnos többszöri kérés, felszólítás ellenére is vannak, akik a szelektív hulladékgyűjtőt vegyes szemét és egyéb – nem oda illő hulladék lerakására használják.

Nem igazán érthető, hiszen a faluban a kommunális szemét és a szelektív hulladék rendszeres elszállítása – akár háztól is – meg van szervezve.

A mellékelt fénykép tanúsága szerint kilyukadt kerti medencét és annak vízforgatóját is elhelyezte valaki. Ott díszelgett Szent István ünnepén a falu csúfjára, miután a szolgáltató nem vitte el. Végül a közmunkásokkal kellett eltüntetni. Más alkalommal személyesen kértem meg a szemeteseket, hogy a lerakott vegyes hulladékot vigyék el a pénteki járattal (aznap délben újabb zsákok éktelenkedtek ott és nem PET palack tartalommal. Sajnos ez a tendencia újból rendszeressé vált. Csak remélhető, hogy idegenek teszik ezt, ezért mindenkit kérek, szólítsa fel a szemetelőt és írja fel a gk. rendszámát. Ha nem szűnik meg az illetéktelen szemét lerakás kénytelen lesz az Önkormányzat megszűntetni a szelektív szigetet.

A településen egyre többen lovagolnak. Szép sport, de az utána keletkezett maradék csúfítja az utcákat.

Ahogy az ebtulajdonosoknak kötelező az ürülék eltávolítása a közterületről, úgy a lovak esetében is hasonló a helyzet.

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: