2021. november 30. kedd András, Andor napja van, holnap Elza névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2021
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása

 
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Megkezdődött az „Erdőalja terület” közművesítése.

Jelenleg a szennyvíz csatorna és az ivóvíz hálózat építése folyik, ezt követi az elektromos hálózat építése, ami az előírások szerint földkábellel történik. A víziközmű hálózat még ebben az évben elkészül, remélhetőleg a villany is. Mint ismeretes a terület negyven lakótelekből áll, ebből öt önkormányzati tulajdon. Az önkormányzati telkeket piaci áron kívánjuk értékesíteni, településünk további fejlesztésének finanszírozására.

Mint korábban tájékoztattam Önöket, pályázati pénzből és saját forrásból új igazgatási központot kívánunk építeni a volt TSZ udvarban közösségi helyiséggel (kultúrterem), könyvtárral és polgármester irodával. A jelenlegi önkormányzati épületben kialakítható a mai igényeknek és előírásoknak megfelelő orvosi rendelő. Ingatlan értékesítéseket tervezünk a forrás biztosítására, erről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

A Hegyalja út vízelvezetése és építése ügyében független műszaki szakértő véleményét kéri Önkormányzatunk ,mivel több műszaki megoldás került szóba és lehetséges. A vízelvezetés és az út valamilyen minőségű kivitelezése 2018-ban lesz esedékes, mivel az Erdőalja terület elektromos hálózatát ellátó 20 kV-os földkábel építése az út szelvényében meg kell, hogy előzze.

A Vörösmarty utca zsákutca jellegének megszűntetése tovább húzódik, mivel az állami szervek két éve képtelenek ingyenesen önkormányzati tulajdonba adni a szükséges útterületet.

Önkormányzatunk a téli felkészülés jegyében megrendelte a hóeltakarítási, csúszás mentesítési munkát a korábbi évekhez hasonlóan.

Az őszi-téli szezonban esedékes a kerti hulladék, lomb elégetése. Kivonatos tájékoztatást adok az alábbiakban vonatkozó rendeletünkből.

„A rendelet hatálya Nadap község belterületén végzett avar és kerti hulladék nyílttéri égetésére terjed ki.

A község területén az avart és a kerti hulladékot elsősorban hasznosítani, komposztálni kell vagy a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által biztosított zöldhulladék szállítás lehetőségével kell élni.

Az avar és a kerti hulladék égetése február 1-től április 30-ig, valamint október1-től november 30-ig vasárnap és ünnepnap kivételével 8.00 órától 18.00 óráig engedélyezett.

Az időjárási viszonyokra figyelemmel lehet égetni, megfelelő tűzoltási lehetőség biztosításával.”

A Budapest – Balaton közötti kerékpárút (ami az Eurovelo hálózatrésze is) tervek szerint községünkön fog keresztül haladni, szemben a korábbi tervezett nyomvonallal. A pázmándi mezőgazdasági út igénybe vételével, majd Szabadság u. Bem u. útvonalon halad Velence felé úgy, hogy a szántóföldből ki akarnak sajátítani területet. Más útvonalat javasoltam, de a tervező és beruházó nem fogadta el.

Mint ismeretes Önkormányzatunk működtet zárt láncú levelező listát a faluban, így friss információkat azonnal tudunk továbbítani az abban részt vevőknek. A címlista titkos, mindenki csak a saját e-mail címét látja. Miután sok új lakó és ingatlantulajdonos él Nadapon, lehetőségük van feliratkozni erre a listára a polgarmester@nadap.hu címen.

Önkormányzatunk konzorciumban Sukoró községgel együtt pályázatot nyújtott be „önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő és munkagépek beszerzése” tárgyában. A gépeket Sukoró üzemelteti, önrészünk 142.000.- Ft. A Nadapon elvégzendő munka nem kerül pénzünkbe.

Önkormányzatunk pályázatot nyújtott be a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj elnyerésére, a feltételeknek megfelelő diák igénylő részére. Tájékoztatás és igénybejelentés az Önkormányzati Hivatalban kérhető félfogadási időben, hétfőn és szerdán 8 – 12 óráig.

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: