2021. december 3. péntek Ferenc napja van, holnap Barbara, Borbála névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2021
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása

 
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Tisztelt Felhasználónk!

Az Ercsi vízbázison kitermelt víz a Dunai Regionális Vízellátó Rendszer és a Velence-tavi Regionális Vízmű részére biztosít ivóvizet.

A parti kutakból kinyert víz vasat és mangánt tartalmaz oldott állapotban, amely a távvezetékben oxidálódva vas mangán csapadékként ülepedik ki. Az Ercsi-Velence távvezetéken kiülepedett csapadék eltávolítását a Társaság a távvezeték mechanikai (szivacsos) mosatással 2017 év február hónapban elvégezte.

Az elmúlt időszakban a Velencei-tó környékén a bekötővezetékek elfagyása miatt elfolyt vízmennyiség olyan intenzív vízáramlást eredményezett a távvezetéken, hogy felkeverte a korábban kiülepedett vas- mangán iszapot. A DRV Zrt. a vízminőség helyreállítása érdekében folyamatos hálózatmosatást alkalmazott.

A Társaság az esztétikai hibáktól mentes ivóvíz-szolgáltatás biztosítása érdekében a Gárdonyi medencéket töltő úgynevezett Déli expressz-vezetéknek, valamint a Velence és Gárdony településeket érintő települési elosztó hálózatának mechanikai tisztítását 2017. márciustól májusig terjedő időszakban tervezi elvégezni.

A Velence-tavi távvezeték karbantartási – szivacsos hálózattisztítás – munkálatai miatt, a települések ivóvízhálózatán nyomáscsökkenés, zavarosodás, időszakonkénti vízhiány előfordulhat. A szolgáltatott ivóvíz egyéb paramétereiben semminemű változás nem következik be, továbbra is a szabványoknak megfelelő.

A mechanikai hálózattisztítási munkákra a DRV Zrt. utcánkénti ütemtervet készít. A vízhiány időszaka szakaszosan érinti a települést, az ütemtervben jelzett időpontban és utcákban lesz tapasztalható, melyről folyamatos tájékoztatással hívjuk fel a fogyasztók figyelmét.

A DRV Zrt. kiemelten kezeli a szolgáltatott ivóvíz minőségét, amelynek fenntartásához a távvezeték karbantartása, mechanikai tisztítása, mosatása is hozzájárul.

A hálózattisztással kapcsolatban további információ a Hibafelvevő szolgálatnál kérhető a DRV INFO Vonalon, a 06 40 240 240-es telefonszám 1-es menüpontjának hívásával.

A hálózat karbantartási munkákkal járó esetleges kényelmetlenségekért kérjük szíves megértésüket, amelyet ezúton is tisztelettel köszönünk.

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: