2021. november 30. kedd András, Andor napja van, holnap Elza névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2021
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása

 
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Megkezdődött az Önkormányzati Hivatal, egyben az orvosi rendelő felújítása.

A munka befejezési határideje szeptember 30-a, így a helyhatósági választás zavartalanul megtartható lesz. Az orvosok már most törzs rendelőjükben rendelnek, a Hivatal várhatóan szeptember 19-től lesz zárva, ezalatt ügyintézés Kápolnásnyéken lehetséges.

Folyamatban van a térfigyelő kamera rendszer építése. 8 db. kamera kerül elhelyezésre. Községünk összes megközelítési útját fogja felügyelni, így bármilyen jármű áthaladása regisztrálva lesz. Szolgálja ez a közbiztonságot, de ezen túlmenően tárgyalást kezdeményezek a Rendőrséggel és a közútkezelővel az engedély nélkül áthajtó nagy járművek kiszűrésére. Kamera lesz a temető előtt részben a lopások, de az illegális szemét elhelyezés felderítésére a temetői zöld hulladék konténerbe. Kamera lesz a Millenniumi park és a község központ figyelésére, valamint a Szintezési Ősjegy és környezetének figyelésére. A hálózat pályázati pénzből épül, a későbbiekben saját erőből bővíthető igény szerint.

Sürgős intézkedést igényelt a Hegyalja út ideiglenes javítása a baleset és életveszély elhárítása érdekében. A végleges útépítésről is vannak ajánlatok, de figyelembe véve az érintett telkek jelenlegi és a közeli jövőben várható beépítettségét, aránytalanul magas összegre rúgna.

Folyamatban van az Akácfa sor - mint legforgalmasabb és legrosszabb állapotú út - végleges burkolatának és vízelvezetésének megépítése, teljesen önkormányzati pénzből. A többi murvás út az anyagi lehetőségek, esetleges későbbi pályázatok függvényében lesz végleges formában felújítva.

Szeptember 6-án civil szervezők, a Karitász Egyesület és az Önkormányzat összefogásával falunapot rendeztünk maratoni futással és kerékpározással, erről Bánfalvi Krisztián civil szervező külön cikkben számol be.

Bezárt a nadapi kocsma (Teke söröző)! Az üzemeltető tájékoztatása szerint nagyon kevesen jártak már oda, így nem volt gazdaságos nyitva tartani. Én emlékszem még a régi szép időkre, amikor vasárnap délutáni program volt ott sörözni, kuglizni és egyáltalán társadalmi életet élni, de hétköznap estéken is. Beszéltem a TÓ-COOP (tulajdonos) elnökével, tájékoztatott, hogy minden megoldásra nyitottak, jó lenne valamilyen formában életre kelteni és a régi színvonalon működtetni.

Wagner Péter
polgármester


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: