2021. december 3. péntek Ferenc napja van, holnap Barbara, Borbála névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2021
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása

 
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Hulladékszállítás és szelektív gyűjtés

Minden háztartás megkapta a VHG Kft. tájékoztató levelét, a szükséges matricákat és az első negyedévi csekket.

A tájékoztató részletesen foglalkozik a szelektív gyűjtés szükségességével, az újból hasznosítható és az egyéb háztartási hulladék elkülönítésével, annak lerakóhelyi díj vonzatával is. Célszerű és szükséges ennek betartása, hiszen a továbbiakban csak így szállítja el a szolgáltató a szemetet.

Mint tapasztalhatták az előző évek gyakorlatától eltérően csak egy csekket küldött a szolgáltató, miután az állami díjmegállapítás még nem történt meg, így annak ismeretében majd kompenzáció lesz.

A szelektív gyűjtés érdekében megmarad a templom közi hulladékgyűjtő sziget is, valamint a papírgyűjtés az óvoda, ill. az Egyházközség részére.

Sajnos le kell írni negatív tapasztalatokat ezzel kapcsolatban. A szelektív szigeten csak az ott álló konténerek ábráinak megfelelő hulladék helyezhető el, fajtánként. Több alkalommal előfordult, hogy valaki egy zsákba gyűjtve a konténerek mellé rakta az amúgy ott külön-külön elhelyezhető hulladékot. Ez nem megoldás, mert így nem szállítják el, közmunkásunknak kell külön válogatnia és bedobálni a megfelelő konténerbe. Neki nem ez a dolga!

Ennél szomorúbb volt a látvány, ami Húsvét után fogadta az arra járókat. Valaki háztartási szemetet rakott zsákban a szelektív sziget mellé, amit másnap reggelre - az amúgy nyakörvvel és remélhetően chippel is rendelkező - de a közterületen kóborló ebek széttéptek és széthordtak. Ezt is a közmunkásnak kellett eltakarítani.

Csak remélni lehet, hogy a környezetvédelem és a megfelelő hulladék kezelés érdekében hozott intézkedéseknek nem lesz ez, valamint az utak mellet, erdőszélen eldobált szemét a vadhajtása!

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: