2020. szeptember 30. szerda Jeromos napja van, holnap Malvin névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - Új
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

DRV tájékoztató a talajterhelési díjról

A 2011. évi CCI. törvény alapján azon kibocsájtónak, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá, talajterhelési díjat kell fizetnie, amelyet a helyi önkormányzat jogosult kivetni.

A talajterhelési díj mértéke 2012. február 1-től 1.200.- Ft/m3.

A szolgáltató által küldött adatbázist Önkormányzatunk pontosítja, tehát csak azon fogyasztók (ingatlan tulajdonos) megkeresése történik meg, ahol vízfogyasztás van, de nincsenek rákötve a csatornahálózatra.

Természetesen épülő házak esetében, ahol a használatbavételi engedély feltétele a csatornahálózatra való rákötés, a tulajdonos ez irányú nyilatkozata szükséges, a vízfogyasztás indoklására.

A megemelkedett talajterhelési díj miatt arra is felhívjuk az ingatlan tulajdonosok figyelmét, hogy a díj alapja csökkenthető azzal a számlákkal igazolt mennyiséggel, amelyet olyan, arra feljogosított szervezettel szállíttat el, amely a folyékony hulladék jogszabályi előírások szerinti elhelyezését igazolja.

A törvény előírja azt is, hogy a rendelkezésre álló csatornahálózatra az ingatlan tulajdonosa köteles 2013. július 1-ig szennyvíz lvezető rendszerét rákötni. A határidő lejárta után erre a járási hivatal kötelezi az ingatlan tulajdonosát.


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: