2021. december 3. péntek Ferenc napja van, holnap Barbara, Borbála névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2021
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása

 
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

DRV tájékoztató a talajterhelési díjról

A 2011. évi CCI. törvény alapján azon kibocsájtónak, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá, talajterhelési díjat kell fizetnie, amelyet a helyi önkormányzat jogosult kivetni.

A talajterhelési díj mértéke 2012. február 1-től 1.200.- Ft/m3.

A szolgáltató által küldött adatbázist Önkormányzatunk pontosítja, tehát csak azon fogyasztók (ingatlan tulajdonos) megkeresése történik meg, ahol vízfogyasztás van, de nincsenek rákötve a csatornahálózatra.

Természetesen épülő házak esetében, ahol a használatbavételi engedély feltétele a csatornahálózatra való rákötés, a tulajdonos ez irányú nyilatkozata szükséges, a vízfogyasztás indoklására.

A megemelkedett talajterhelési díj miatt arra is felhívjuk az ingatlan tulajdonosok figyelmét, hogy a díj alapja csökkenthető azzal a számlákkal igazolt mennyiséggel, amelyet olyan, arra feljogosított szervezettel szállíttat el, amely a folyékony hulladék jogszabályi előírások szerinti elhelyezését igazolja.

A törvény előírja azt is, hogy a rendelkezésre álló csatornahálózatra az ingatlan tulajdonosa köteles 2013. július 1-ig szennyvíz lvezető rendszerét rákötni. A határidő lejárta után erre a járási hivatal kötelezi az ingatlan tulajdonosát.


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: