2020. szeptember 28. hétfő Vencel napja van, holnap Mihály névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - Új
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Nadap Község Önkormányzata az április 17-i ülésen elfogadta 2011. évi zárszámadását.

A mérleg szerint a kiadások 90,9 %-ra, a bevételek 98,9 5-ra teljesültek a költségvetésben elfogadotthoz képest. Megállapítható, hogy köszönhetően a takarékos gazdálkodásnak továbbra sincs adóssága községünknek, hitel felvételére sem került sor. A tartalék kis mértékben csökkent, miután az ÁNTSZ - büntetéssel fenyegető - előírása alapján tatarozni kellett az orvosi rendelőt és az időjárás változás miatt várható intenzívebb csapadék kezelése érdekében vízelvezető árkot kellett építeni a Barackos és a Zengő utcákban. Ezek összesen mintegy 1 Millió Ft. nem tervezett kiadást jelentettek, de ki tudtuk gazdálkodni.

A Velencei-tó környéki egységes szúnyog-gyérítés ebben az évben is kistérségi bonyolításban történik. Meghívásos közbeszerzési eljárás során választják ki a települések a szakértőt és a vállalkozót. Tavaly és tavaly előtt a Gergely-Air velencei cég végezte, megfelelő minőségben. Állami támogatás a teljes költség 50 %-a, ami kétfelé oszlik 50-50 % arányban földi biológiai ( lárva irtás a pangó vizekben) és légi kémiai gyérítésre. A költség másik 50 %-a a települések önrésze. Nadap 40 ha belterület gyérítését vállalta, mint korábban. Az önrész a költségvetésben biztosítva van.

A fűnyírást, mint eddig is a Mike és Társa kápolnásnyéki cég végzi, A Millenniumi park, a játszótér és a temető rendben tartását a közmunkások végzik.

Beadásra került a térfigyelő kamera rendszer kiépítését segítő pályázat, a megvalósítás időpontja a pályázat sikerétől függ. Az önrészt az Önkormányzat a költségvetésben biztosította.

Mai napig nem jött válasz a Nemzeti Földalaptól az un. "Hungaroring" terület idegenforgalmi hasznosítása érdekében, tavaly júniusi levelünk (kérésünk) alapján, valamint a HM Hadisír gondozó szervezettől az orosz temető felújítása és az obeliszken megfelelő tábla elhelyezése ügyében.

Sukorón beindult a mi hálózatunkon a falutévé adása hétfőn és szerdán este. Transelko kft. kéri, mi is csináljunk műsort a falu életéről. Aki részt kíván venni ebben, kérem konzultáljon velem.

Wagner Péter
polgármester


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: