2020. szeptember 25. péntek Eufrozina napja van, holnap Jusztina névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - Új
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Tájékoztató a szemétszállítással kapcsolatban

Az utóbbi időben sok panaszérkezett Önkormányzatunkhoz a hulladékszállítással kapcsolatban. Zöld hulladék elszállításának, valamint túlsúlyos kukák ürítésének megtagadása, közút szennyezése stb. Levelet írtam, majd egyeztetést folytattam a szolgáltatóval.

A probléma a 2012. évi hulladékszállítási feltételek változásával meg fog oldódni. A lakossági kommunális hulladék elszállítása változatlan feltételekkel fog folyni, viszont új szolgáltatás lesz a zöldhulladék elszállítása.

A december 13-i testületi ülésen fogadta el Önkormányzatunk a jövő évi díjakat és kiválasztotta a zöldhulladék szállítás módját. A kommunális hulladékszállítás díja 8 %-al emelkedik. A zöldhulladék elszállítása az év folyamán 12 alkalommal fog történni, ehhez 10 db matricát biztosít a szolgáltató bruttó 3.175.- Ft kötelezően fizetendő díjért. Többlet mennyiség esetén vásárolható matrica és az így megtöltött zsákokat a zöldhulladék szállítási napokon viszik el. A többlet matrica ára 250.- Ft.

A jövő évi részletes feltételeket a szolgáltató által az év elején kiküldésre kerülő tájékoztató fogja tartalmazni.

A hulladékszállítási feltételek szigorodása, ezzel együtt a szolgáltatás drágulása elkerülhetetlen egyrészt a szelektív hulladék feldolgozás fokozatos bevezetése, másrészt a szolgáltatáshoz szükséges anyagok, kellékek, műveletek drágulása miatt (pl. gázolaj egy év alatt 39%). Célszerű a lakosság körében a zöld hulladék komposztálása, így a szállítás gyakorisága, ezzel a díja csökkenthető a későbbiekben. Volt egy akció ingyen komposztálók igénylésére idén nyáron, 75 darabra lett volna lehetőség, de csak 28 darabot igényelt a falu.


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: