2018. szeptember 25. kedd Eufrozina napja van, holnap Jusztina névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
eÜgyintézés
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2017. 09. 25.

Összefoglaló a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának májusi és júniusi üléseiről

A VKTKT 2011. május 27-i soros ülésén elsőként Dr. Sági János rendőrkapitány tartott tájékoztatót a turisztikai szezonra való rendőri felkészülés helyzetéről.

A VEPSZ sikeresen lezárta TÁMOP 3.1.6-os projektjét, melynek eredményeképpen egységes gyógypedagógiai módszertani intézménnyé vált. Ezen folyamat utolsó állomásaként módosításra kerültek szakmai alapdokumentumai.

A társulási ülésen néhány elemében módosításra került az Adonyi Többcélú Kistérségi Társulással a szakszolgálati feladatokra kötött megállapodás.

A Tanács tájékoztatót hallgatott meg a kistérségi Fix otthonbiztosítási csomagról, majd döntött arról, hogy megállapodást köt a Get-Energy Magyarország Kft-vel a kistérség által fenntartott intézmények energetikai szolgáltatói szerződéseinek felülvizsgálatára, illetve együtműködési megállapodást köt a Humán-Sztáda Nonprofit Kft-vel szenvedély- és pszichiátriai betegek közösségi ellátására.

Mivel Pázmánd és Vereb önkormáyzata nem tett eleget a közösségi buszhoz kötődő büntetőkamat visszafizetési kötelezettségének, ezért a tanács úgy döntött, hogy Vereb és Pázmánd önkormányzata és a VKTKT közötti 2010. évi elszámolás terhére történik meg az ún. közösségi busz pályázat büntető kamatának visszafizetése. Amennyiben az önkormányzat részére visszajáró összeg nem fedezi a büntető kamat arányos mértékét, akkor a 2011. évi júliusi normatívából kerül levonásra a különbözet. Felkérte a két érintett polgármestert, hogy az egymás között köttetett megállapodást, amelyben rendelkeznek a pályázati önrész megosztásának arányáról, juttassák el a Gárdonyi Kistérségi Irodába, mert a megállapodásban foglalt megosztási arány szerint kerül megosztásra a két önkormányzat között a büntető kamat.

A VKTKT Társulási Tanácsa 2011. május 31-én rendkívüli ülést tartott, melyen sor került a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartói jogának átadására Kápolnásnyék - Pázmánd - Vereb Közoktatási Intézményi Társulás részére. Ehhez kötödően megtörtént a VKTKT Társulási Megállapodásának módosítása is.

A Társulási Tanács 2011. június 14-i ülésének fő napirendi pontja a 2011.évi szúnyoggyérítéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárás lezárása volt. A Tanács döntött arról, hogy a szúnyoggyérítést végző szolgáltató kiválasztására kiírt hirdetmény nélküli egyszerű közbeszerzési eljárást nyertesének a Gergely Air Kft-t nyilvánítja és felhatalmazza a Társulási Tanács elnökét a közbeszerzés tárgyát képező szolgáltatói szerződés aláírására.

Pázmánd és Vereb Község polgármestere a közösségi busz büntetőkamatához kötödően levelet juttatott el a Társulási Tanácshoz, melynek tárgyalása is napirendre került. A Tanács döntése szerint a levélben felvetettekre írásbeli válasz születik, illetve az elnök részt vesz a két település soron következő ülésén, és ott képviseli a térség témához kötödő, több ülésen határozatban is rögzített álláspontját.

A VKTKT társult települései közül 7 döntött a szúnyoggyérítésben való részvételről. A Magyar Turizmus ZRT. illetékes Regionális Marketing Igazgatóságának javaslata alapján a közép-dunántúli régióban a VKTKT részére bruttó 5.000.000.- forint támogatást ítéltek meg csípőszúnyoggyérítésre egyenlő arányú költségviseléssel, ezért a Társulási Tanács a 2011. június 24-i ülésén döntött arról, hogy a gyérítésben részt vevő önkormányzatok területarányos felosztás szerint viselik a költségeket.

Sor került a Kistérségi Kulturális Stratégia Operatív Program elfogadására, és döntés született több, a közoktatási intézményeket érintő kérdésben: jogszabályi kötelezettség miatt módosításra került a Chernel István Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és AMI alapító okirata és pedagógiai programja; meghatározásra kerültek a VEPSZ és a Chernel által a 2011/2012-es tanévben ellátandó tanuló létszámok, pedagógus létszámok és csoportlétszámok.

A Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás hivatalos honlapja a www.velencei-to.hu címen érhető el, ahol a Társulási Tanács üléseinek jegyzőkönyvei is megtekinthetők.

Tóth István
elnök
VKTKT

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: