2020. szeptember 30. szerda Jeromos napja van, holnap Malvin névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - Új
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati hírek

Sikeresen lezajlott a III. Velencei-tavi Nyári Játékok rendezvénysorozat.

településén hétvégeken volt, Nadapon július 18-19-én. A nadapi rendez-vény egy kísérlet volt, hiszen hagyományos Sváb-bálunk és a nyári játékok itteni rendezvénye ösz-sze lett vonva a Szintezési Ősjegynél. Akik ott voltak jól érezték magukat, minden este megtelt a helyszín.

Sajnos olyan történés árnyékolta be az egészet, ami még soha nem fordult elő a tíz év alatt, mióta az Ősjegynél a sváb-bálokat tartjuk. Felelőtlen gyermekek a sziklafal tetejéről köveket hajigáltak az ünneplők közé. Több esetben könnyebb, egy esetben sajnos súlyos sérülést okozva.

Felhívom a kedves Szülők figyelmét felelősségükre, hiszen ezen túlmenően a sziklafalon való mászkálás életveszélyes!

A nadapi óvoda bővítése és felújítása az utolsó simításoknál tart, így szeptember 1-jétől az intéz-mény tudja fogadni az óvodás gyerekeket. Az átépítés után az óvoda 25 gyermek egész napi elhe-lyezését valamint további néhány gyermek délelőtti foglalkoztatását tudja biztosítani.

Az átépítés során az EU-s elvárásoknak megfelelően orvosi szoba és elkülönítő is épült. Ez lehető-vé teszi a szülők kérése alapján is az egészséges gyermekek ellátását és a védőnői szolgálat ellátá-sát az óvodában. Így nem fordulhat elő, hogy a jelenlegi orvosi rendelőben a beteg gyermekek gyógyítása és az egészséges gyerekekkel kapcsolatos tanácsadás időben "összecsúszik".

A Gárdonyi Kistérség települései korábban elhatározták, hogy Velencén a volt ÉDÁSZ épületben - ahol a mentőállomás is van - járóbeteg szakrendelőt próbálnak kialakítani. Örömmel tudatom Önökkel, hogy a Velence város gesztorságával benyújtott pályázat sikeres volt, így a szakorvosi rendelőintézet megépülhet. Ismerve a fehérvári SZTK. állandó zsúfoltságát, a helyben elvégezhető vizsgálatok és kezelések nagy könnyebbséget jelentenek majd a lakosság részére.

Tájékoztatom a község lakosságát, hogy Nadapon a búcsú szeptember 7-én vasárnap, a 2008. évi közmeghallgatás (falugyűlés) szeptember 9-én 17 órakor lesz a Kultúrházban.

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: