2020. szeptember 28. hétfő Vencel napja van, holnap Mihály névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - Új
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

farsang az Óvodában

A gyermekek egyik legkedvesebb ünnepe a farsang, melyet minden évben izgatottan várnak.

Az idén is időben elkezdtük a farsangra való felkészülést, elmeséltük óvodásainknak a farsang népi vonatkozását, a farsangi szokásokat.A farsangi bálokkal és maskarákkal a tél búcsúztatását, elűzését ünnepeljük. Az óvodánk feldíszítése közben lelkesen beszélgettünk a gyerekek jelmezötleteiről, álarcokat, sapkákat festettünk, díszítettünk, versekkel, énekekkel vártuk a tavaszt. Ez évben erre a szokásosnál is több idő jutott, hiszen a téli játékok hó hiányában kimaradtak a gyermekek mindennapjaiból.

Mikor elérkezett a farsangi bál napja szülők és gyermekek egyaránt izgatottan készültek. A gyermekek belebújtak a maskarákba, mókáztak, nevettek táncoltak. Kalózok, Katonák, királylányok, bohócok költöztek be egy délutánra a Nadapi Kultúrház falai közé.

Felhőtlen jókedvükhöz hozzájárult Lili és Lali bohóc vidám műsora és a gyermekek által elmondott versek, énekek utáni sok szülői taps is.

A bál végére elfogyott a sok finom sütemény és az üdítők is, de mindenki gazdagabb lett a bohócoktól kapott lufi állatkával, néhány tombola tárggyal és a farsangi bálon szerzett élményeivel.

Köszönet mindenkinek, aki valamilyen módon támogatta a gyermekek szórakozását.

Müllerné Csite Éva
vodapedagógus

A farsangról készült képek megtekinthetők a galériában.

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: