2017. április 24. hétfő György napja van, holnap Márk névnap lesz.

Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Galéria
A Kistérség hírei
Velencei-tavi KIOP beruházás részletei
Pályázati felhívás
Kartász hírek
Szálláshelyek
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2011. 03. 30.

Készül az új HVS

Bár a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület szűkös fejlesztési forrásokkal rendelkezik, összesen 1 606 000 euroval, a közösség igyekszik jól sáfárkodni a rendelkezésre álló forrásokkal.

A Velencei-tó Helyi Vidékfejlesztési Stratégia célja, hogy a Velencei-tó visszanyerje korábbi népszerűségét azzal, hogy a test-lelki harmónia megteremtésével a fenntartható környezet, a rekreáció és egészségturizmus turisztikai modelljét töltse be.

A stratégiában elsősorban azok a fejlesztési elképzelések kaptak lehetőséget, amelyek a legrövidebb időszak alatt biztosíthatják a települések identitásának növelését, idegenforgalmi bekapcsolódását a minőségi turizmusba. Szervesen kapcsolódnak a most induló nagyobb beruházásokhoz, a Négy Évszakos minőségi turizmus és a szezonhosszabbítás lehetőségét elősegítik, a Tó arculatát meghatározzák, és a térség ismertségét növelik.

A 2011-ben induló LEADER program célja, hogy elősegítse a helyi szereplők partnerségben megvalósuló fejlesztési elképzeléseit, amelyek ebben az évben a helyi termékek, a megújuló energia, az öko szemlélet irányvonalait erősítenék, és az együttműködések megvalósítását szorgalmazzák. A gazdasági, civil szereplők hálózatba tömörülésével növelhető a szolgáltatások színvonala, innovatív elképzelések valósulhatnak meg, és az idegenforgalomból, turizmusból származó bevételek növekedhetnek, amely a Tó dinamikus fejlődését és magára találását szolgálja.

Stadler Klára
Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület
munkaszervezet vezető

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: