2018. május 24. csütörtök Eszter napja van, holnap Orbán névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - Újdonság
Szálláshelyek
eÜgyintézés
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2017. 09. 25.

Újabb UMVP nyertes pályázatok a Velencei-tónál!

Végső szakaszhoz érkezett a 2009 novemberében beadott Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes pályázati bírálata.

A 18 beadott pályázatból 15 felelt meg a formai és tartalmi kiírásoknak, ezzel 76-ra bővült az UMVP nyertesek száma a Tó környéki településeken.

A Velencei-Tó Térségfejlesztő Egyesület pályázói a 96 LEADER Akciócsoport közül az elsők között kapták meg a jogosultságot a nyertes határozatok összeállítására, ezzel egy-két hét múlva újabb 15 beruházás megvalósulása kezdődhet el a Velencei-tónál.

A nyertesek maximum 10 millió forintot igényelhettek terveik megvalósítására, mivel a helyi Vidékfejlesztési Stratégia célja, hogy minél több pályázó juthasson forráshoz, hiszen csak így valósulhat meg, hogy minden település felzárkózhasson a kitűzött közös célok elérésére.

Munkahelyteremtés, és munkahely megtartás a legfőbb cél, ezért örvendetes, hogy a tizenegy pályázat a tizenötből ezt célozza meg.

Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztésére 6, turisztikai tevékenységek ösztönzésére 5, továbbá falumegújításra 2, vidéki örökség megőrzése 2 támogatási kérelem felelt meg kiírásoknak.

A mikrovállalkozások műszaki-technológiai fejlesztésétől új telephely megvalósításáig egy kápolnásnyéki, egy sukorói, két pákozdi és egy pázmándi vállalkozás kezdheti meg a beruházást.

A falumegújítási projektek keretében pihenőhelyek, közösségi terek, parkok, és zöldterületek újulhatnak meg Sukoró és Kápolnásnyék településeken.

A környék egyik fő vonzerejét jelentő turisztikai pályázatok vendégházak, szálláshelyek minőségi színvonalának emelésére, borturisztikai szolgáltatások megvalósítására irányulnak, és innovatív beruházásként Pázmándon megvalósulhat egy Velencei-tavi és bio borok múzeuma is.

Ebben a pályázati szakaszban megújulhat a falusi vendéglátás egy pázmándi és két Sukorói vendégház korszerűsítésével, illetve kialakításával.

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: