2018. szeptember 25. kedd Eufrozina napja van, holnap Jusztina névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
eÜgyintézés
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2017. 09. 25.

Összefoglaló a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás 2008. február 22-i, soros üléséről

A VKTKT soros ülésének első napirendi pontja a 2008. évi költségvetési tervezetre vonatkozó (első olvasat) javaslat volt.

A Pénzügyi Bizottság és a Jegyzői Kollégium után a Társulási Tanács is szükségesnek tartja a költségvetés tervezetben foglalt számadatok felülvizsgálatát. A feladatra a Tanács felkérte a belső ellenőrzési feladatokat ellátó VINCENT Auditor Számviteli Szolgáltató és Tanácsadó Kft-t, hogy - a Jegyzői Kollégiummal együttműködve - a költségvetés tervezetet tekintse át, s esetleges módosító javaslatait tegye meg, hogy a költségvetés megfeleljen az államháztartásról szóló törvényben meghatározott formai követelményeknek.

A Tanács megtárgyalta a szúnyoggyérítés szakértőinek kiválasztására vonatkozó javaslatot.

A beérkezett árajánlatok, valamint a megfelelő referenciák benyújtása alapján, a Társulási Tanács Dr. Fekete Gábort, a Studeo Mérnöki és Gazdasági Tanácsadó Kft. ügyvezetőjét bízta meg a 2008. évi szúnyoggyérítés szakértői feladatainak ellátásával.A 2007. évi szúnyoggyérítés maradványösszegén elvégzendő biológiai gyérítés kivitelezésére, a biológiai irtásra vonatkozó felmérések, tervek elkészítésére vonatkozó javaslatot a Tanács a következő ülésig elnapolta, mivel a korábbi információkkal ellentétben 50% önrész biztosítása mellett van lehetőség ennek az összegnek a felhasználására.

A VKTKT - több régióval együtt - az önrész elengedését kérvényezte az érintett Turisztikai Szakállamtitkárságtól, hiszen a kiküldött tájékoztató a teljes összeg felhasználására vonatkozott, önrész nélkül. Amennyiben lehetőség nyílik az összeg önrész nélküli felhasználására, úgy a VKTKT a tavalyi év folytatásaként, a 2007-ben szúnyoggyérítést végző Corax-Bioner Zrt-t bízza meg a biológiai gyérítés kivitelezésével, a biológiai irtásra vonatkozó felmérések, tervek elkészítésével.

Takács János Alelnök úr terjesztette elő a kerékpárút nyomvonal kijelölésének jóváhagyásával és továbbtervezésével kapcsolatos javaslatát. Ennek értelmében 2 szakaszra bontva javasolja a megvalósítást, mivel így a magas önrész veszélyeztetné a pályázat megvalósítását.

Első szakaszban a Pákozd - Sukoró - Velence kerékpárút szakasz megvalósítására kerülne sor, majd egy következő szakaszban a Sukoró - Nadap - Pázmánd - Kápolnásnyék útvonal kiépítése.

Utolsó napirendi pontként a Tanács megtárgyalta a 158/2007. (XII. 28.) FVM rendelet szerinti 2008. évi iskolatej programban való részvételre vonatkozó javaslatot.

A kistérség néhány települése nem tudja vállalni a programban való részvétellel járó kötelezettségeket, ami így nem teszi lehetővé a többi település pályázatának benyújtását sem, hiszen a részvételhez egységes álláspont szükséges, mivel az érintett intézmények Kistérségi fenntartás alá tartoznak.

A Tanács zárt ülésen tárgyalta az irodavezetői állásra beérkezett pályázatokat.

A kiírásra beérkezett 3 jelentkezőből 2 fő nem felelt meg a meghirdetett végzettségi feltételeknek. A Társulási Tanács meghallgatta a követelményeknek megfelelő pályázót, és a betöltendő állásra alkalmasnak találta, aki a bérezésével kapcsolatosan gondolkodási időt kért.

A Társulási Tanács úgy döntött, hogy amennyiben a jelentkező nem fogadja el az általa megpályázott állást, új pályázat kerül kiírásra.

Kutai Tibor
VKTKT Elnöke

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: